Katinka Abbenbroek nieuwe directeur Springtij

Katinka Abbenbroek (47) is per 9 februari 2018 aangetreden als zakelijk directeur van Springtij. Zij volgt Marianne Berendse op, die per 1 januari terugtrad uit deze functie.
Katinka was directeur van One Planet Thinking, een programma van WNF met als founders WNF, Eneco en Ecofys. One Planet Thinking helpt bedrijven, financiële instellingen en overheden om binnen de ecologische grenzen van onze planeet te komen.

Katinka: “Ik heb enorm veel zin om samen met Wouter en het team leiding te geven aan het Springtij Forum in september, en aan de vele andere activiteiten die daarmee samenhangen. Ik ben gepassioneerd over de ‘Groene Davos’ ambitie: via hoogwaardige dialoog tussen bedrijfsleven, overheid, wetenschap en NGO’s fundamentele duurzame doorbraken bewerkstelligen. Nederland heeft dit hard nodig, zeker nu de urgentie zo groot is om klimaatverandering te beperken tot +2 graden. Die ambitie halen we alleen samen.”

De Raad van Toezicht heet Katinka van harte welkom. Voorzitter Robert Reibestein: “Katinka heeft zowel de zakelijke inslag uit haar Unilever en Cargill verleden als NGO ervaring, opgedaan bij IDH en WWF. Ze is ambitieus en heeft een passie voor natuur en biodiversiteit. Bovendien is ze biologe, en heeft ervaring met het opzetten en laten groeien van organisaties.
De creatieve en inhoudelijke kracht en wijsheid van Wouter en de zakelijke inspirerende kracht en wijsheid van Katinka zullen Springtij’s ambities helpen verwezenlijken. Wij wensen Katinka een fantastische tijd toe.”

Katinka is te bereiken via katinka@springtij.nu