Wouter van Dieren treedt terug als wetenschappelijk directeur en bestuurder van Springtij

De leden van de Raad van Toezicht van Springtij maken bekend dat Wouter van Dieren per 1 januari jl. is teruggetreden als wetenschappelijk directeur en bestuurder van Springtij. Dit is de uitkomst van een traject dat wij enige jaren geleden in samenspraak hebben ingezet. Wouter kiest ervoor om nieuwe initiatieven op het internationale vlak te ontwikkelen en niet meer actief bij Springtij betrokken te zijn. We respecteren en accepteren deze keuze. Wij zijn in gesprek over een mogelijke rol op de achtergrond in relatie met zijn nieuwe activiteiten.

Wij zijn Wouter enorm veel dank verschuldigd voor het succesvolle Springtij concept dat hij samen met velen van jullie negen jaar heeft vormgegeven. Een concept dat uitgegroeid is van een bijeenkomst voor een klein exclusief groen gezelschap naar een toonaangevend duurzaamheidsforum voor een gemêleerde en invloedrijke groep professionals en bestuurders met nationale en internationale uitstraling.

Voor de komende editie is het team van Springtij, onder leiding van haar directeur Katinka Abbenbroek, al hard aan de slag gegaan: wij willen de impact op duurzaam Nederland vergroten door o.a. meer zichtbare resultaten te behalen en meer ontwikkelingen te initiëren die ook na het forum opvolging krijgen. Uiteraard met behoud van het unieke, inspirerende en verbindende karakter van Springtij. Daarbij nemen wij alle suggesties uit o.a. de evaluatie 2018 zeer ter harte; zoals grotere diversiteit in sprekers, betere integratie van thema’s en variatie in werkvormen. Dit doet het team samen met een bredere groep deskundigen uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Daarnaast gaan we rustig op zoek naar een waardige opvolger van Wouter.

Van harte nodigen we je uit om de voor jou essentiële thema’s, dilemma’s en innovaties aan te dragen of relevante sprekers voor te stellen om op Springtij Forum 2019 een grote stap voorwaarts te zetten. Hierover zullen we binnenkort graag met je van gedachten wisselen. In maart zul je, zoals gebruikelijk, geïnformeerd worden over het programma.

Mocht je naar aanleiding van het terugtreden van Wouter en of de toekomst van Springtij meer willen weten, dan zijn wij beschikbaar. Katinka voor Springtij 2019 (tel. 06 55 75 62 37) en Tjerk voor overige vragen (tel. 06 82 33 42 72).

Met duurzame groeten,

Raad van Toezicht en directie Stichting Springtij

Inge Brakman, Karel Noordzij, Robert Reibestein (voorzitter), Jolande Sap, Alexander van der Vooren en Tjerk Wagenaar (leden van de Raad van Toezicht)
Katinka Abbenbroek (directeur)